AFFASO opent pop-up store in Negen Straatjes

Kennis maken met kleurrijk shirt-merk met Afrikaanse soul

Het jonge Nederlands fashion brand AFFASO heeft deze week een pop-up store in de Huidenstraat, in het populaire Amsterdamse winkelgebied de Negen Straatjes, geopend. Het kleurrijke en eigenzinnige merk hoopt zo – naast de goedlopende webshop – nog meer mensen kennis te laten maken met de kwalitatieve mannenshirts met historische Afrikaanse prints.

Onder het motto ‘Every AFFASO shirt comes with a story’ kunnen consumenten in de winkel het bijzondere verhaal achter het merk ontdekken door het ervaren van de brand experience wall (een muur van 3 bij 4 meter waarin op een visuele manier het verhaal wordt verteld) en een levensgrote totem. Daarnaast kan je een test doen om te kijken welk design het beste bij jou past. Je favoriete shirt kun je meteen passen natuurlijk.

In Afrika is kleding meer dan waar ook een manier om uit te dragen wie je bent en waar je voor staat. Om een boodschap over te brengen, te communiceren middels je kleren, met kleuren, vormen en symbolen.

AFFASO selecteert de mooiste Afrikaanse printdesigns uit de geschiedenis om shirts van te maken. Shirts met een historie, die nog altijd een verhaal vertellen: jouw verhaal.

Op vrijdag 12 juli om 16 uur is er een speciaal event, de ‘Silent Disco Fashion Show’, voor genodigden.

“When the music changes, so does the dance” is een Afrikaans spreekwoord dat ons vertelt ons aan te passen aan wat er op ons pad komt. De wereld zoals wij deze kennen, verandert voortdurend, onze manier van aanpassen en veranderen daaraan, is zeer belangrijk.

Daarom gaan we in samenwerking met Gwepa (media & marketing bureau gespecialeerd in community building door het inzetten van verschillende danssoorten) een ‘Silent Disco Fashion Show’ organiseren, waarin dans centraal staat. Met iets meer dan 330.000 volgers op Instagram kan Gwepa de ‘Silent Disco Fashion Show’, wat een zeer unieke offline ervaring is, naar de rest van de wereld uitdragen.

Tegelijk met de opening van de winkel in Amsterdam gaat ook de verkoop op het Afrikaanse continent van start. In Kinshasa (Democratische Republiek Congo) opent AFFASO een winkel, waar vandaan de markt kan worden bediend.

Het verhaal van AFFASO

AFFASO is een jong merk, opgericht in Nederland, met internationale allure en ambities. Een eigenzinnig fashion brand met een kleurrijke ziel. Voor mannen die echt iets bijzonders willen dragen én uitdragen.

Onze inspiratie halen wij uit vintage Afrikaanse wax-prints. Stuk voor stuk designs met een boodschap, een verhaal – exotisch en eigentijds tegelijk. Die inspirerende verhalen willen we doorvertellen. Vroeger werden deze wax-prints met een speciale techniek in meer dan twintig stappen handmatig op katoen gedrukt. Daardoor zitten er in de repeterende patronen regelmatig bijzondere onregelmatigheden, die de designs juist origineel en uniek maken.

AFFASO brengt deze historische wax-prints weer tot leven, met nieuwe digitale technieken. Nu al op herenshirts, en binnenkort ook op andere producten, ook voor vrouwen. AFFASO heeft een artistieke uitstraling en een ambachtelijk gevoel. We gebruiken comfortabele stoffen en materialen, onze producten zijn met aandacht gemaakt. Voor consumenten die niet willen opgaan in de massa, die kwaliteit belangrijk vinden en houden van avontuur en vrijheid.

In alles wat wij doen, voel je de ziel van Afrika: de kleur, het ritme, de expressie, de levensvreugde, de warmte, de aandacht…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.